Motelli Skronkle

Motelli Skronkle on perustettu 1980-luvulla vastamanifestina valtavirralle. Vuosikymmenen alussa Kajaanin kaupunginteatterissa tapasivat teatteriohjaaja Hannu Raatikainen sekä näyttelijät Markku ”Peltsi” Peltola (s.1956-k.2007) ja Esko Varonen (s.1957-k.2019).

Syntyi väkeviä ja uusia ilmaisumuotoja harjoittanut ryhmä, joka irrottautui kaupunginteatterista, ja josta lopulta muodostui yhtye Motelli Skronkle.

Neljä albumia julkaisseessa kokoonpanossa vaikuttavat tällä hetkellä Jakke Kivelä (rummut), Tuomas Luukkonen (kitara), Mirkku Mattinen (laulu, sello), Hannu Raatikainen (laulu, kitara, trumpetti), Petteri Rajanti (laulu, basso, kitara).

Halki vuosikymmenten käsittämättömän väkevässä iskussa pysytellyt bändi mylvii täysin omassa tyylilajissaan vailla vertaa. Lähisukulaisinaan ehkä primitiivinen hevi, underground-rock, futugospel, kirous ja punk.

”Sen viesti on kuin isku palleaan perinteiselle popmusiikille. Nihilismi, jopa vihamielisyys on aina ollut Motelli Skronklen tavaramerkki. Ketään ei saatana miellytetä.” (Rytmi: Kulttibändin sotahuuto kantaa! – Motelli Skronkle keikalla, kirj. Tommi E. Virtanen; Bar Loose keikka-arvio, 17.9.2020.)

”He olivat 90-luvun alussa niin kaukana kaikkia muita edellä, ettei heitä oikein vieläkään ole laajalti tunnustettu tai älytty.” (Ville Leinonen, https://plus.google.com/118080190989444730151)

”Harva yhtye ansaitsee tätä määrettä, mutta nyt se on paikallaan: täysin ainutlaatuinen.” (Mikko Meriläinen, Soundi, 26.6.2013)

Keikat

Ei keikkoja tällä periodilla.

Facebook
Tilaa uutiskirje!

Emme spämmää.