Jussu Pöyhönen

Pitkän linjan laulaja-lauluntekijä ja muusikko Jussu Pöyhönen tekee odotetun paluun suomenkieliselle soolouralle. Paluun taustalla on elämänmuutosten kautta löytynyt uusi palo musiikintekoon ja esiintymiseen ja ymmärrys siitä, että laulujen kirjoitus ja niiden esittäminen on Jussulle oikea elämäntehtävä. Vuoden 2022 ja 2023 aikana on julkaistu singlet: Pinnalla, Morsiamen Ryöstö. Argentiinaan tai Australiaan, Sydämessä Matkustaja sekä Ootko Siinä Vielä Sitten Kun. 21.4.2023 ilmestyi albumillinen musiikki ”Pinnalla” -albumin muodossa.

Uusia kappaleitaan Jussu on kirjoittanut mm. Sunrise Avenue -yhtyeen kitaristina tunnetun Riku Rajamaan, Timo Kiiskisen, Johanna Vikstenin, Mariskan ja Yonan kanssa. Tuotannosta vastaa Jussu yhdessä tuottaja Kalle Mäkipellon kanssa.

”Vaikka olen tehnyt biisejä koko ajan, vasta pari vuotta sitten – soitettuani pitkästä aikaa hieman enemmän soolokeikkoja – huomasin, että tämä homma alkoi todella kutsua uudestaan. Minulle selkeni, että tätä mä olen, artisti ja lauluntekijä ja tätä mun pitää elämässäni tehdä. Lauluja alkoi syntymään enemmän, ja sillä tiellä ollaan. Halusin myös kokeilla laulujen tekoa uusien ihmisten kanssa. Niinpä rohkaistuin kysymään muutamilta kovasti arvostamiltani taiteilijoilta, josko heitä kiinnostaisi tehdä kanssani musiikkia. Onneksi kiinnosti”, Jussu jatkaa.

Mittavan Suurlähettiläät-bändiuran ohella Jussu on julkaissut omalla nimellään levyjä vuodesta 1997 alkaen. Vuonna 2013 julkaistiin muun muassa englanninkielinen arvostelumenestyslevy, joka on kallellaan Bel Vel jazziin.

Jussu keikkailee trubaduurina, soolona, solistina sekä myös oman kokoonpanonsa kera.

Keikat

Ei keikkoja tällä periodilla.

Facebook
Tilaa uutiskirje!

Emme spämmää.