Jussu Pöyhönen

Pitkän linjan laulaja-lauluntekijä ja muusikko Jussu Pöyhönen tekee odotetun paluun suomenkieliselle soolouralle. Paluun taustalla on elämänmuutosten kautta löytynyt uusi palo musiikintekoon ja esiintymiseen ja ymmärrys siitä, että laulujen kirjoitus ja niiden esittäminen on Jussulle oikea elämäntehtävä. Tänään julkaistava uusi single Pinnalla edeltää vuoden 2022 alussa ilmestyvää Jussun kolmatta soololevyä.

Pinnalla on riipaisevan kaunis tarina eron jälkeisestä ahdistuksesta, yksinäisyydestä ja epäonnistumisen tunteesta, mutta myös syvästä uskosta siihen, että lopulta pää nousee aina pinnalle, elämä kantaa, ja on taas helpompi hengittää.

”Kappale sai alkunsa kirjoitussessiossa Riku Rajamaan kanssa. Soittelimme Rikun kanssa kitaroita ja aloin hoilata biisin melodiaa samalla istumalla. Fiilis biisissä tuntui kohottavalta ja kun aloin kirjoittamaan sanoja, huomasin haluavani tehdä rohkaisevan laulun itselleni. Olin keskellä suurta elämänmuutosta ja teksti syntyikin kuin itsestään”, Jussu kertoo kappaleen taustoista.

Uusia kappaleitaan Jussu on kirjoittanut mm. Sunrise Avenue -yhtyeen kitaristina tunnetun Riku Rajamaan, Timo Kiiskisen, Johanna Vikstenin, Mariskan ja Yonan kanssa. Tuotannosta vastaa Jussu yhdessä tuottaja Kalle Mäkipellon kanssa.

”Vaikka olen tehnyt biisejä koko ajan, vasta pari vuotta sitten – soitettuani pitkästä aikaa hieman enemmän soolokeikkoja – huomasin, että tämä homma alkoi todella kutsua uudestaan. Minulle selkeni, että tätä mä olen, artisti ja lauluntekijä ja tätä mun pitää elämässäni tehdä. Lauluja alkoi syntymään enemmän, ja sillä tiellä ollaan. Halusin myös kokeilla laulujen tekoa uusien ihmisten kanssa. Niinpä rohkaistuin kysymään muutamilta kovasti arvostamiltani taiteilijoilta, josko heitä kiinnostaisi tehdä kanssani musiikkia. Onneksi kiinnosti”, Jussu jatkaa.

Mittavan Suurlähettiläät-bändiuran ohella Jussu on julkaissut omalla nimellään levyjä vuodesta 1997 alkaen. Vuonna 2013 julkaistiin muun muassa englanninkielinen arvostelumenestyslevy, joka on kallellaan Bel Vel jazziin.

Jussu keikkailee trubaduurina, soolona, solistina sekä myös oman kokoonpanonsa kera.

Keikat

Ei keikkoja tällä periodilla.

Facebook
Tilaa uutiskirje!

Emme spämmää.