Uutiset · 3.6.2022

Aleksi Ojalalta uutta musiikkia!

Laulaja-lauluntekijä ja tuottaja Aleksi Ojala on julkaissut uuden singlen Joutsenlampi tänään perjantaina 3. kesäkuuta. Popkappaleen kertosäkeessä lauletaan: “Nää vuodethan on lainaa, mut muistakaa, jos teitä huolet painaa, kun korkonne kasvaa, täällä teitä aina lupaan odottaa, joutsenlammen rantaan tanssimaan.” Kappale ammentaa Maaritin Lainaa vaan -klassikosta ja leikittelee TšaikovskiJoutsenlampi-baletin musiikillisilla teemoilla ja juonella, joka kappaleen sanoituksessa sekoittuu pienten lasten vanhempien toiveisiin ja pelkoihin.

Ojala kuvailee kappaleen syntyprosessia ja henkilökohtaista merkitystä seuraavasti: “Kirjoitin Joutsenlammen alun perin tyttärieni synttäreille, kun he olivat vielä pieniä. Nyt kun tyttäreni ovat jo varhaisteinejä ja itsenäistyvät hurjaa vauhtia biisi alkaa tavallaan tulla todeksi.”

Single on ensimmäinen lohkaisu artistin syksyllä julkaistavalta kolmannelta sooloalbumilta Retrospektiivi. Tuleva albumi syleilee aikuisuutta yhdistämällä Ojalan henkilökohtaisen välitilinpäätöksen yhteiskunnallisten murroksien kuvaamiseen. Elämänkaaria oivaltavasti tarkastelemalla Ojala tarjoaa persoonallisen vaihtoehdon suomenkielisen laatupopin ystäville.

Rakastaa ja tulla rakastetuksi -hitistä tuttu Aleksi Ojala on julkaissut albumit Sydämet & nuolet (2003) ja Koditon mies (2007) Universal Music Finlandille. Hän on kirjoittanut soittolistojen kärkeen nousseita kappaleita myös muille artisteille kuten Kaija Koolle ja Club for Fivelle. Ennen soololevyjen julkaisua Ojala vaikutti muun muassa kokoonpanoissa Montevideo ja James the Beaver. Myös musiikkikasvattajana toimiva artisti julkaisee nyt pitkästä aikaa uutta musiikkia.

Joutsenlampi-single suoratoistopalveluissa

Spotify

Apple Music

Deezer

Tilaa uutiskirje!

Emme spämmää.