Uutiset · 20.2.2024

Steve ’n’ Seagulls julkaisee uuden alkuperäisteoksen perjantaina 23.2.2024: The Signals from the Past

”The Signals from the Past” on saanut innoituksensa 80-luvun Sci-Fi -elokuvista ja aikamatkustamisesta. Kappale kertoo ajan ja ulottuvuuksien läpi matkustavista signaaleista, jotka tuovat mukanaan uuden maailmanjärjestyksen. Taustalla on myös ajatus, jonka mukaan voimakas tarina ei kuole koskaan. Tyylillisesti kappaleessa yhdistyvät progressiivinen bluegrass ja 80-luvun popvaikutteet. Kappaleen tiimoilta yhtye hyppää rohkeasti sinne, minne yksikään ihminen ei ole aiemmin mennyt. Tai minne musiikki kuljettaa.

”The Signals from the Past” nauhoitettiin Steve ’n’ Seagullsin viidennen levyn ensimmäisissä äänityssessioissa. Kappale on yhtyeen banjonsoittajan Hermanin säveltämä ja sanoittama. Tuottajana on toiminut Timo Kämäräinen. Tässä kappaleessa yhtyeen soinnissa keskeisten akustisten soittimien lisäksi kuullaan muun muassa analogisyntetisaattorin äänenvärejä. Uusilla vivahteilla halutaan tukea kappaleen tarinaa ja myös tuoda yhtyeen sointiin rohkeasti uusia sävyjä.

Kappaleen yhteydessä julkaistavan videon on ohjannut Jukka Vidgrén, jonka kanssa Steve’n’Seagulls on aiemminkin tehnyt yhteistyötä. Vidgrén on ohjannut yhtyeen My Sharona ja Still Loving You -videot. Hänet tunnetaan parhaiten Hevi reissu -elokuvan toisena käsikirjoittajana ja ohjaajana.

Tilaa uutiskirje!

Emme spämmää.