Uutiset · 1.12.2022

Neljä Ruusua: 40V – Juhlii keikkareissulla!

Neljä Ruusua julkaisee 2.12. yhtyeen 40-vuotista uraa kunnioittavan juhlalevyn nimeltään ”40”. Albumilla yhtye on tehnyt uusia versioita tunnetuista kappaleistaan yhdessä ykkösartistien ja tuottajien kanssa.

”Juhlan kunniaksi haluttiin jotain spesiaalia viritellä. Levy, jossa muut artistit ottaisivat käsittelyyn tuttuja Neljä Ruusua -biisejä, modernilla twistillä. Itsekin haluttais tavalla tahi toisella mukana olla.” Ilkka Alanko kertoo.

Neljä Baritonia, joka 25 vuotta sitten julkaisi ensimmäisen ja ainoan singlensä ”Pop-musiikkia”,  tekee albumilla paluun. Ilkka Alangon, Ismo Alangon, Kalle Aholan ja A.W. Yrjänän muodostama kokoonpano versioi ”Popmuseo”-kappaleen.

”Kun mietittiin artisteja, jostain syystä Ismo Alanko tuli melko alkumetreillä mieleen, ja siitä aasinsiltana Neljä Baritonia. Edellisestä Baritonijulkaisusta (Pop-musiikkia) onkin jo vierähtänyt 25 vuotta, jotenka olisikohan korkea aika julkaista jotain!?

Popmuseo, mikä täydellinen match, tähän jos saisi Herrat messiin, niin huh-huh! Ismo sanoi jees, Aki joo, ja Kalle kyllä. Tuottajaksi haluttiin kitarataiteilijatuottaja Timo Kämäräinen, joka palavalla panoksellaan saattoi tämän projektin uljaasti maaliin.

Olemme tästä todella fiiliksissä.”

Ensimmäinen näyte albumilta kuultiin perjantaina 25.11. kun Portion Boysin ja Neljän Ruusun uusioversio kappaleesta ”Seitsemän päivää selvinpäin” julkaistiin. Levyn muina yhteistyöartisteina ovat mukana Pihlaja, Jyrki69, Lukas Leon, Ahti, Neumann, Aste, niinja ja Bambi L. ”80-luvulla”-kappaleella kuullaan myös Anssi Kelan kitarointia. Kappaleita ovat tuottaneet MGI, Jaakko Salovaara, Timo Kämäräinen, Mikko Koivunen, niinja, Samson, Tamu, Jimi Pääkallo, Zameezy, tuottajamatti ja OTAVA.

”40 vuotta alkaa olla väistämätön tosiasia, pakko kai se on uskoa. Kaipa tässä on jotain opittukin. Silloin varhaisteineinä kun aloiteltiin, tuntui todella etäiseltä ajatella, että kolmekymppisenä oltaisiin edes hengissä. Nyt ollaan 50 ja rapiat, ja kaikki helvetin hyvässä iskussa. Onhan tää upeeta!”

Yhtye on edelleen alkuperäiskokoonpanossaan; Ilkka Alanko (laulu, kitara), Petteri ”Kode” Koistinen (kitara), Jari ”Lade” Laakkonen (basso), Kari ”Kämy” Kämäräinen (rummut).

Kiertue jatkuu seuraavasti:

02.12. Jyväskylä, Lutakko

03.12. Joensuu, Kerubi

05.12. Turku, Viking Grace

09.12. Hämeenlinna, Aulanko Areena

10.12. Helsinki, Vanha Ylioppilastalo

15.12. Espoo, Tapiolasali

16.12. Äänekoski Painotalo

17.12. Turku, Teatro-Sali

Ensi yönä klo 00.00 levy kuultavana täältä: http://Neljaruusua.lnk.to/40albumi

Tilaa uutiskirje!

Emme spämmää.