Uutiset · 25.5.2023

40 vuotta Yötä: Yö-yhtye nousee Katinkulta Areenan lavalle WinterOpenissa – solistina JP Leppäluoto

WinterOpenissa lukuisia kertoja esiintynyt Yö-yhtye nähdään Vuokatissa perjantaina 17.11.2023. Lavalle nousee Yö-yhtye Mikko KangasjärviAri ToikkaJari LatomaaTimo Mynttinen ja Jussi Turpeinen. Yön tunnettuja kappaleita tulkitsee solisti JP Leppäluoto, joka tunnetaan sooloartistina ja Elämäni Biisi -produktion laulajana, mutta myös raskaamman rockin ja metallin yhtyeistä, kuten Charon ja Poisonblack. Konsertissa vierailee myös vuosina 1999-2016 Yö-yhtyeessä vaikuttanut laulaja-basisti Jay Lewis.

Näyttävässä show’ssa Katinkulta Areenalla kuullaan kokoelma Yön järkälemäisiä hittejä bändin jokaiselta neljältä vuosikymmeneltä.

Yö on julkaissut 31 albumia, joita on myyty liki miljoona kappaletta. Yhtye on vastaanottanut julkaisuistaan lukuisia jalometallilevyjä. Legenda (2001) ja Rakkaus on lumivalkoinen (2003) ovat saavuttaneet nelinkertaista platinaa, Varietee (1983) ja Kuolematon (2005) tuplaplatinaa. Lisäksi yhtye on saanut viisi platinalevyä ja viisi kultalevyä. Yön tunnetuimpia hittejä ovat Rakkaus on lumivalkoinen, Tia-Maria, Vie mut minne vaan, Likaiset legendat, Ihmisen poika, Särkyvää ja Minne tuulet vie sekä Joutsenlaulu.

Konsertin kesto on n. 90 min. Perjantaina WinterOpenissa esiintyvät myös Irina ja Teflon Brothers.

Liput: https://www.ticketmaster.fi/artist/winteropen-2023-lippuja/1211363

Tilaa uutiskirje!

Emme spämmää.