Uutiset · 12.12.2016

Yön juhlavuosi huipentui Espoon Metro-Areenan konsertteihin

Yli miljoona levyä myynyt ja niistä yli kolmekymmentä jalometallilevyä 35 vuoden aikana kahminut Yö-yhtye päätti viikonloppuna juhlavuoden tuplakeikkoihin Espoon Metro Areenalla. Päätöspäivän konsertti lauantaina 10. joulukuuta oli loppuunmyyty.

Areenalle oli merkkivuoden kunniaksi rakennettu yhtyeen uran mittavin lava-, tekniikka- ja screenkattaus. Väliajan sisältäneen liki kolmetuntisen konsertin aikana kuultiin legendaarisia hittejä kuten ”Likaiset legendat”, ”Kuorotyttö”, ”Ihmisen poika” ja ”Rakkaus on lumivalkoinen”. Iltaa värittivät pyrot ja vierailevat tähdet, kuten Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen, Ellinoora, Suvi Teräsniska ja Juha Tapio. Konsertin helminä olivat kuitenkin Yön rakastamat ja rakastetut kappaleet.

Koko juhlakiertueen ajan Yötä vahvistivat taustalaulajat Elna Romberg, Jennie Storbacka ja Mitra Matouf.

Kiertue meni omalta osaltani niin kuin olin riman itselleni asettanut. Kaikkeni jätin lavalle. Yö sai kiertueen ja onnistuneen levyn ansiosta uuden nosteen. Pari päivää otan happea ja sitten tekemään uusia suunnitelmia”, summaa Olli Lindholm.

Muistan vuodet, kun katsoimme Yö-yhtyettä ikonisena sankarikoplana. Heidän asenteessaan ja siinä, miten se yhdistyi kauniisiin mollimedioihin, oli jotain mitä yksikään toinen ryhmä ei ollut, eikä ole, pystynyt vangitsemaan. Yö-yhtyeen Varietee -albumi oli 90-luvun alun punk-skenessä suurin innoittaja ja ammensimme itsekin tästä meille myyttisestä aikakaudesta paljon. Oli suuri ilo ja kunnia esittää tämän albumin legendaarinen avausraita!”, kommentoi Toni Wirtanen, joka tulkitsi ”Pieni ihminen suuressa maailmassa” -kappaleen.

Olen otettu siitä, että minut huomataan! Minulla on uran ensimmäinen vuosi, Yöllä 35. Hienoa olla mukana kunnioittamassa suomalaisen musiikin perinteitä”, kertoo keikkakokemuksestaan Ellinoora.

Juuri päättyneen Yön juhlavuoden jälkeen kuusikko pitää pienen tauon palaten keikkalavoille jälleen myöhemmin ensi vuonna.

Tilaa uutiskirje!

Emme spämmää.